help - invalid directory message

If you are using the "Simese & SwissCenter" installation on Windows, and you are have any questions or issues that relate to the Simese Server, post them here.

Moderator: marco

help - invalid directory message

Postby elgreco » Sun Jun 21, 2009 9:42 pm

Hi,
I tried upgrading to simese 2.5.6, and cannot get it to work. when I choose the confirgure option from the tray icon, I get the following browser error (the url points to: http://localhost:8080/config/index.php

The error is: "Internal error - the directory name is invalid"


can you help? i have tried installing 1.47 after deleteing all the instal and files and now get the same error.

Am running windows XP SP3

many thanks!
elgreco
Junior Member
Junior Member
 
Posts: 27
Joined: Sat Mar 10, 2007 4:40 pm
Location: UK
Country: United Kingdom (uk)

Re: help - invalid directory message

Postby ozehrer » Mon Jun 22, 2009 7:49 am

Hi,
after installing Simese 2.5.6 I have the same problem! Help!
OZ
Player : Popcorn A-100
Server : Windows XP (Simese 2.0.5, SwissCenter 1.21.1)
ozehrer
Junior Member
Junior Member
 
Posts: 29
Joined: Fri Sep 12, 2008 6:43 am
Location: Germany
Country: Germany (de)

Re: help - invalid directory message

Postby joelxy » Fri Jun 26, 2009 7:13 am

Hi,

try this:

Open the Simese.ini file and check the path of php.
It should look like this.

; Location of php
PHP=%Application%phpphp-cgi.exe


If not change it, restart SC and try again.

See also this:
http://www.swisscenter.co.uk/forum/viewtopic.php?f=13&t=16444

[EDIT]
You maybe should use now Marco's new 2.5.7-version, and your problems will be gone!
See here:http://www.swisscenter.co.uk/forum/viewtopic.php?f=13&t=16448


Tell me if it worked.

Joel!
Player : (wired) HDX 1000 - crossflashed to PopCorn latest firmware Server: Windows 7 Ultimate running on an Intel Pentium D 3.0 GHz, 2 GB RAM.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Swiss-SVN latest
SIMESE 2.6.4
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
joelxy
Member
Member
 
Posts: 203
Joined: Wed Dec 26, 2007 7:39 pm
Location: DE
Country: Germany (de)

Re: help - invalid directory message

Postby elgreco » Fri Jun 26, 2009 3:41 pm

Hi,Thnaks for the info.
None of the above steps worked. i installed 2.5.7 and also looked at simese.ini and it was OK.

However, i noticed that the directories had been installed as read only. Once I changed their permissions it worked!

many thanks.
elgreco
Junior Member
Junior Member
 
Posts: 27
Joined: Sat Mar 10, 2007 4:40 pm
Location: UK
Country: United Kingdom (uk)

Re: help - invalid directory message

Postby marco » Fri Jun 26, 2009 4:45 pm

Which directories did you make writable? And is your simese.ini located in the program files folder or the AppData..... folder?

Marco.
marco
Senior Member
Senior Member
 
Posts: 395
Joined: Fri Oct 22, 2004 12:15 pm
Country: Netherlands (nl)


Return to Simese

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron